De kracht van voedingssupplementen

Tegenwoordig kom je ze overal tegen: infographics. Velen zullen weten wat dit zijn, andere misschien niet, maar zeker is dat iedereen deze doordachte grafische hoogstandjes wel eens tegen is gekomen. Is het niet op een bushokje, dan wel op het internet.

Infographics zijn (meestal) grafisch goed opgemaakte verbeeldingen van een aantal statistieken. Statistieken kunnen voor zich spreken natuurlijk, het zijn getallen die gemeten en/of vastgesteld zijn. Deze kunnen vervolgens in een lijstje gezet worden, maar het is nou juist de bedoeling om het effect van bepaalde statistieken te versterken. Hiervoor zijn infographics ideaal, deze geven bijvoorbeeld met (grafische) beelden aan wat voor effect bepaalde statistieken kunnen hebben. Doordat deze op een bepaald manier zijn opgemaakt, is het effect veel sneller en makkelijker te zien dan wanneer het bijvoorbeeld in een simpel lijstje staat.

supplements vs food
supplements vs food

Infographics bestaan er in alle soorten en maten. Digitaal, geprint; wat de ontwerper maar wil.
Afgelopen week kwam ik een infographic tegen over iets wat tegenwoordig vrij populair is, namelijk voedingssupplementen. Dit zijn bepaalde stoffen die normaal in alledaags eten verwerkt zitten, maar in dit geval verwerkt zijn in een pil, capsule of poeder. Dit is vooral populair onder mensen die bepaalde voedingswaren niet lusten, of van bepaalde stoffen meer nodig zijn dan anderen. Deze infographic laat zien hoeveel er van een bepaald soort eten nodig is voor de inhoud van één supplement. Het laat dus de kracht van de supplementen zien.

Het beeld is simpel, maar zonder te lezen waar het over gaat is het al vrij snel te zien wat deze infographic wil uitbeelden. Aan de linkerkant is steeds het type supplement te zien, in de vorm van één simpel pilletje, capsuletje of een beetje poeder. Aan de rechterkant is te zien hoeveel eten er nodig is voor de inhoud van dat ene pilletje. Hier tussen staat een cirkel die aangeeft om welke stof het gaat. De infographic geeft gewoon ijskoud weer hoe krachtig deze supplementen zijn, iets wat versterkt wordt door het beeld van dat ene kleine pilletje, capsuletje of dat kleine hoopje poeder.

voedingssupplementen
voedingssupplementen

De manier waarop deze infographic is opgemaakt versterkt absoluut wat men wil aantonen, zoals ik hierboven al zei. Wanneer men er bijvoorbeeld voor had gekozen om de pillen en capsules gewoon in een stripje af te beelden, of de poeder in een doos in plaats van het aantal gram, was het effect lang niet zo duidelijk geweest. Verder is het opgemaakt in een strakke, klassieke maar toch moderne stijl. Er is goed over nagedacht en dit maakt het toch net iets betrouwbaarder allemaal.

Bronnen

Supplementcentre. (2014). http://www.piktochart.com. Geraadpleegd op 22 Maart 2014, van http://piktochart.com/top-10-best-infographics-of-2013/

Perfect Body and Soul. (2014). http://www.perfectbodyandsoul.com. Geraadpleegd op 22 Maart 2014, van http://www.perfectbodyandsoul.nl/perfectbodyandsoul-galerie/VOEDSUB3G.jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s